A Chelsea a rasszista szurkolókat Auschwitzba küldi

A tilalmak nem segítenek! – fejtette ki a neves londoni futballklub elnöke a Sun című bulvárlapnak.

Ha valakit kitiltunk a stadionból, mert antiszemita vagy fajgyűlölő megnyilvánulásai voltak, akkor éppúgy megmaradnak az előítéletei, sőt lehet, hogy még erősödnek is. Ezért azt tervezzük, hogy a problematikus szurkolók számára túrákat szervezünk Auschwitzba, hogy a saját szemükkel lássák a holokauszt borzalmait.

A Chelsea vezérkara áprilisban részt vett az Élet menetén Auschwitzban. Júniusban pedig egy 150 főnyi csoport utazását finanszírozta. Most azt tervezik, hogy ebből rendszert csinálnak: nem tiltják ki a stadionból az antiszemita és fajgyűlölő szurkolókat, hanem elküldik őket Auschwitzba, hogy láthassák: hova vezet a fajgyűlölet!

Az egész kezdeményezés mögött Roman Abramovics áll. Az 52 éves dollármilliárdos a Chelsea tulajdonosa, aki jelen pillanatban nem élhet Angliában, mert a rossz brit-orosz viszony miatt nem kap vízumot, noha öt gyermeke Nagy-Britanniában tanul. Az Oroszországban született zsidó üzletember nemrég felvette az izraeli állampolgárságot. Így ma Roman Abramovics Izrael leggazdagabb embere. Világszerte támogatja a zsidó szervezeteket. Az egyik ilyen szervezettől kapta a tippet, melyet a Chelsea most megvalósít: az antiszemita és rasszista szurkolókat nem kitiltják a stadionból, hanem elküldik őket egy utazásra Auschwitzba, ahol a nácik több mint egymillió zsidót öltek meg a holokauszt idején.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez