Új szabályok a gyerekkel utazóknak Dél-Afrikában

Lazítanak a szabályokon, így kevésbé lesz körülményes a beutazás.

2015 óta igazi rémálom volt a beutazás Dél-Afrikába a gyerekes családoknak, hiszen az emberkereskedelem visszaszorítása érdekében szigorú szabályokat hozott az ország kormánya.  Nem volt elég a gyermekek útlevelét magukkal vinniük a szülőknek: a születési anyakönyvi kivonatot is be kellett mutatni. Amennyiben pedig csak az egyik szülő volt jelen, a másik szülő beleegyezését is bizonyítani kellett a repülőtéren.

0000o

Sokaknak okozott bosszúságot és nem ritkán jelentős anyagi kárt a beutazási szigor, most azonban úgy tűnik, lazítanak a szabályozáson, mivel az igen kedvezőtlen volt az ország turizmusára nézve. Dél-Afrika turisztikai hivatalának vezetője, Sisa Ntshona a Telegraphnak elmondta: “Normalizálni fogjuk a szabályokat, hogy megfeleljenek a nemzetközi elvárásoknak. Dél-Afrika mindig is élen akart járni az emberi jogi kezdeményezésekben, de mi történik, ha ennek nem várt következményeként romlanak a turisztikai mutatók?”.

0000cap3

A szakember példaként egy olyan esetet is említett, amikor 80 iskolás gyereket nem engedtek fel a repülőgépre, mivel nem voltak náluk az említett dokumentumok. A híreket hallva sok család így elvetette azt az ötletet, hogy szabadságát az afrikai országban töltse. A törvénymódosítással őket szeretnék visszacsábítani. Azt azonban még nem közölték, hogy milyen mértékben enyhítenek a beutazásra érvényes szabályokon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez