Antiszemita botrány Argentínában, ahol a G20 csúcsot rendezik

Megöljük a zsidókat, hogy szappant főzzünk belőlük! Ezt kántálták a szurkolók egy olyan futballmeccsen Buenos Airesben, ahol az ellenfél Argentína legrégebbi zsidó csapata volt.

Az Atlanta futballklubot több mint egy évszázada alapították meg Argentína fővárosában. Zsidó üzletemberek pénzelték és a játékosok között ma is sok a zsidó. A mérkőzést az All Boys csapat ellen az Atlanta 3-2-re megnyerte – számolt be a Haaretz című izraeli lap, amely a következő pillanatokról azt írja, hogy a stadionban elszabadult a pokol. Az antiszemita szurkolók törtek és zúztak, a rendőrség is csak nagy nehezen tudta őket megfékezni.

A hatóságoknak mindenképp lépniük kell! Az antiszemita botrány felelőseit meg kell büntetni! –  hangsúlyozta a Simon Wiesenthal központ nemzetközi osztályának vezetője, aki a Haaretznek nyilatkozott.

Az antiszemita szurkolók a Hezbollah és az iráni forradalmi gárda egyenruháját viselték. Arra akartak emlékeztetni, hogy Argentínában hajtották végre Latin-Amerika legnagyobb antiszemita merényletét, melyet az iráni titkosszolgálat szervezett meg! Sokan meghaltak és még többen megsebesültek, amikor felrobbantottak egy zsidó központot Buenos Aires elővárosában. A rendőrség kimutatta, hogy a tettesek az iráni titkosszolgálat emberei voltak. Évekig tartó titkos tárgyalásokon “tisztázta a helyzetet” az argentin állam és Irán. Azt az ügyészt, aki hivatalosan a vizsgálatot végezte, holtan találták a fürdőkádjában. Öngyilkosság – ez a hivatalos verzió. Argentínában nemcsak a zsidó közösség – amely egyébként a legnagyobb egész Latin-Amerikában – véli úgy, hogy gyilkosság történt.

Fő a fejük a terrorelhárítóknak, mert hamarosan kezdődik a G20 csúcs 

Nem Buenos Airesben, hanem egy jól védhető helyszínen találkoznak a világ vezetői, akik közül Donald Trump szerepel az első helyen a terroristák célpontjai között. Miért? Mert tavaly december hatodikán úgy döntött: az USA elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának és áthelyezi oda a nagykövetséget! A másik ok: Trump döntése alapján az Egyesült Államok kilépett az iráni atomalkuból, újra gazdasági szankciókat alkalmaz Teherán ellen és  ezzel nehéz helyzetbe hozza Iránt. A terrorelhárítók tehát minden eshetőségre felkészülve kell, hogy védjék Donald Trumpot.

Van még két másik célpont is – véli a Haaretz. Egyikük Szaúd-Arábia trónörököse, aki brutális kegyetlenséggel tetette el láb alól az ellene írogató újságírót Isztambulban. A meggyilkolt újságíró a Muzulmán Testvériség illusztris tagja volt. Ez a szervezet elvben ugyan lemondott a terrorizmusról, de kérdés, hogy nem bíz-e meg egy másik iszlamista szervezetet ezzel. Például az al-Kaidát, melynek ujgur szekciója Kína államfőjét vette célba. A terrorszervezetnek egy egész ujgur dandárja állomásozik Pakisztánban. Miért haragszanak Hszi Csin-ping kínai elnökre ? Mert rendelete alapján több mint egymillió ujgurt tereltek átnevelő táborokba a Kínához tartozó Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen. A világtól elzárt vidéken üzemelő táborok célja az, hogy megszüntessék az iszlamista terroristák hátországát. Az alkalmazott módszereket illetően a kínaiak nem különösebben közlékenyek. De hát ez már egy másik történet.

Fotó: a nemzetközi űrállomás Argentína fölött / Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez