EU: költözik a hivatal – háromnapos ingyenes kedvcsináló túra

Londonból Amszterdamba költözik az Európai Unió gyógyszerhivatala, melynek körülbelül 900 alkalmazottja van. Hányan folytatják Hollandiában?

Augusztusban az alkalmazottak 30%-a jelezte:  inkább kilép, de nem megy Hollandiába! A költözés oka a Brexit, tehát a hivatalnak nincs más választása. Viszont szeretné megtartani a jó munkaerőket. Ezért háromnapos ingyenes túrát szervez Amszterdamba.

Ez nem sok, de alkalmat ad a tájékozódásra – mondta a hivatal főnöke, aki a brüsszeli Politicónak nyilatkozott. Hangsúlyozta, hogy a hivatal nemcsak Amszterdamban akarja folytatni működését, hanem Leidenben, Hágában és Utrechtben is, vagyis egész Hollandiát célországnak tekintik. Egy előkészítő stáb máris odaérkezett, hiszen márciusban már az új helyszíneken kell megkezdeni a munkát. A háromnapos túrának jó hatása van a dolgozókra, mert 30%-ról 24-re csökkent a távozni kívánó munkatársak száma. Nem mintha komoly munkaerő-gondjai lennének az uniós hivatalnak, hiszen több mint ötezer jelentkező van a megürülő posztokra.

United We Stand, Divided We Fall. Együtt talpon maradunk, de megosztottan elbukunk, ez a költözködés hivatali jelszava – magyarázta a főnök a brüsszeli Politico portálnak. London világváros – annak minden előnyével és hátrányával. Ezzel Amszterdam vagy a többi város Hollandiában nem versenghet, viszont kényelmesebb életformát kínálhatnak. Nem kell például órákat autózni vagy metrózni a munkahelyre és vissza, hanem percek alatt oda lehet jutni – akár kerékpáron is Hollandiában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez