A kanadai katonák még mindig a marihuánát szeretik a legjobban

Ez a hadsereg egyik kutatásából derült ki, amit a Canadian Press hírügynökségnek sikerült megszereznie.

A kanadai fegyvere erős tagjai leginkább a marihuánát kedvelik, ha már valamilyen droghoz nyúlnak – derült ki a kanadai fegyveres erők felméréséből, amit a kanadai hírügynökség az információszabadságról szóló törvény alapján kapott meg. A 42 oldalas jelentés, amit a Canadain Press a scribd.com oldalon tett mindenki számára elérhetővé eredményei szerint ugyanakkor jóval megnőtt azoknak a katonáknak a száma, akik kokaint használnak.

A jelentés szerint a katonák 6,6 százaléka adott le pozitív mintát, és 5,3 százalék vizeletében mutatták ki a marihuánát, ami több, mint a megelőz években. A 2013-ban készült felmérés majdnem 4200 katona mintáján alapul, akik mind névtelenül szerepelnek a felmérésben, ami miatt a hadsereg közlése szerint egy pozitív mintát leadó katona ellen sem indítottak eljárást. A 2007 óta minden évben elvégzett felmérés célja az, hogy a hatékonyabb megelőzés érdekében több információit gyűjtsenek össze a katonák drogozási szokásairól.

A jelentés arról nem ad magyarázatot, hogy mi áll a marihuána-használat, valamint a kokaint-használat növekedése mögött, csak azt mutatja meg, hogy a fegyveres erők mely egységeiben használják a legtöbb kábítószert, milyen drogok a legnépszerűbbek valamint azt, hogy melyik korosztály körében számít elterjedtnek. A névtelen mintákat egy független laboratórium elemezte a hadsereg megbízásából. A vizsgálat nem terjedt ki a kanadai légierő, valamint a haditengerészet egységeire.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez