Ő Khadija Ben Hamou – Algéria első fekete szépségkirálynője

Történelmet írt. De ennek nem mindenki örül.

Khadija Ben Hamout szombaton koronázták Miss Algériává. A döntőben 15 vetélytársa volt és most először fátyolban is megmutathatták magukat a résztvevők.

Nagyon örül a címnek, reméli, hogy sikerül jó formában maradnia és álma a jótékonysági munka – nyilatkozta egy szuszra megválasztása után az észak-afrikai ország déli végeiről érkezett fiatal nő.  Akinek győzelmét nem mindenki fogadta maradéktalan üdvrivalgással. A közösségi médiában nem voltak ritkák a rasszista megjegyzések – írja a Face2FaceAfrica. Sokan azzal gúnyolták, hogy durvák a vonásai, nem méltó Algéria nemzetközi képviseletére. Erre valaki frappánsan így válaszolt a Facebookon: “ha jól értem, olyan Miss Algériát akartok, aki svédnek látszik!?  Ez a sokféleségünk egyik jó oldala, a szaharai báj. Én mindenesetre örülök, hogy végre egy dél-algériai lány nyert.”

Algériában erősen megy a kiszorítósdi a feketékkel szemben, ezt még az országon áthaladó fekete migránsok is megtapasztalják – írja a portál. Mely szerint legkevesebb 35.600 nigériai migránst pateroltak át az országból Nigerbe 2014 óta. Bűnözés és drogok importjával vádolták meg őket az algériai hatóságok.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez