Kenyai luxushotel tűz alatt

A DusitD2 szállodát és a vele egy épülettömbben lévő irodákat érte támadás Nairobiban.

A hírek legalább két robbanásról szólnak. A Westlands kerületben lévő épületegyüttest saját állítása szerint a szomáliai székhelyű al-Shabab fegyveres csoport támadta meg. Mindazonáltal a szervezet részletekkel nem szolgált.

Szemtanúk szerint négy fegyveres hatolt be a komplexumba, amelyet talpig felfegyverzett biztonságiak kíséretében hagynak el most az emberek, akik közül több arcát és ruháját is vér borítja.

Az egyik szomszédos épületből egy nő arról beszélt a Reuters hírügynökségnek, hogy fegyverropogást hallott, aztán látta, ahogy emberek rohannak feltartott kézzel, többen közülük egy bankba menekültek. Aztán robbanások következtek, füst szállt fel, a parkolókban kocsik égtek.

Egy rendőrtiszt arról számolt be a BBC-nek, hogy többen meghaltak. Hogy hányan, arról egyelőre nincs adat.

Az ötcsillagos DusitD2 hotelnek 101 szobája van és alig néhány percre fekszik a kenyai főváros pénzügyi-üzleti negyedétől. Saját étterme és wellness-részlege van.

Kenyában jó néhány terrorakció volt az elmúlt években, leginkább a szomáliai határ közelében, illetve Nairobiban.

Az al-Shabab, amely most elkövetőként jelentkezett, szemben áll a szomáliai kormánnyal, de egész Kelet-Afrikában aktív. Tagjai 2013 őszén Nairobiban, a Westgate bevásárló központban fegyverrel vették célba a vevőket. A 80 órás harcban 67 ember halt meg. Két évvel később a csoport hajtotta végre Kenya történetének legvéresebb támadását: csaknem 150 embert lőtt agyon a Garissai Egyetemen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez