Megnőtt a pszichológusok forgalma a klímaváltozással

Egyre többen vannak, akikben szorongást keltenek a bolygónkat érintő változások.

Amerikában a pszichológusok és pszichoterapeuták rendelőiben egyre többször jelenik meg a szorongás okaként a globális felmelegedés. A bolygó mellett a páciensek mentális egészségére sincs jó hatással, hogy a jövő egyre bizonytalanabb. Az időjárás kiszámíthatatlansága közvetlenül, a hétköznapokban is érinti az embereket, a hírekből tájékozódva pedig nincs túl sok ok a pozitív mentalitásra.

000global1

“A környezeti problémák miatti aggodalom elvezethet a szorongáshoz és a depresszióhoz” – mondta a Huffington Postnak Josef Ruzek, a Palo Alto Egyetem pszichológusa. Aki szerint nekik  az a dolguk, hogy pácienseiknek megmutassák, hogyan tudnak megbirkózni félelmeikkel, tehetetlenségi érzésükkel, miközben rugalmasak és optimisták maradnak.

000global

Rachel Wright New York-i pszichoterapeuta szerint arra kell koncentrálnunk, amire mi magunk is hatással tudunk lenni, így saját környezetünkben hozhatunk létre pozitív változást és egyúttal csökkenthetjük a szorongásukat is. Jó lehet még a rendszeres mozgás beiktatása, a tévénézés limitálása és a felkészülés a vészhelyzetekre. Ez utóbbi különösen hasznos lehet, ha tényleg beüt a baj, hiszen egy tornádó, földrengés vagy nagyobb esőzés esetén ki lehet védeni a pánikot, ha előre tudjuk, mi a teendő – állítják a szakemberek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez