Így spóroljunk a repülőjegy árakon

A Time oldalán megjelent cikk azt magyarázza el részletesen, hogyan tudunk olcsóbban repülőjegyhez jutni, amit a cikk végére önök is hasznosítani tudnak majd. Remélhetőleg a tény, hogy ez a módszer felkerült az internetre nem fogja arra ösztönözni a különböző légitársaságokat és jegykereső szolgáltatókat, hogy tegyenek valamit ellene.

Nem kell aggódni, az alábbi módszer teljes mértékben legális és semmilyen ismert szabályt nem sértünk vele. A lényeg röviden az, hogy különböző árakon juthatunk hozzá ugyanazon jegyekhez, attól függően, hogy melyik országból vesszük meg és ezáltal milyen pénznemet használunk a vásárláshoz. Fontos, hogy nem minden esetben kapunk jelentős vagy akár bármilyen különbséget a két ár között, de soha nem árt megnézni, hogy elérhetünk-e egy jelentős árcsökkenést.

Először úgy érdemes megnézni, hogy egyáltalán van-e lehetőségünk olcsóbban hozzájutni áhított jegyünkhöz, hogy bevisszük a Google ITA rendszerébe a kívánt adatokat. Ez ugyanúgy működik, mint a legtöbb jegykereső oldal. Elég beírni, hogy honnan hova és mikor kívánunk utazni. Ezután használjuk ki a Google rendszerének egyik különlegességét, ahol eldönthetjük, hogy “honnan akarjuk megvenni” a jegyet. Ez a “Sales city” megnevezésű rész. Próbáljuk ki néhány hellyel (lehetőleg különböző pénznemekkel, az eurót használó országokban valószínűleg ugyanazokat az árakat kapjuk) és figyeljük, hogyan változik az ár. A Time cikkében példának egy olyan keresést hoztak fel, amely során Cartegnából Bogotába néztek járatokat. A két légitársaság 116 és 137 dollárért repítette volna el az utast nyáron az említett útvonalon, amennyiben New Yorkból vásárolja a jegyeket. Amennyiben azonban Kolumbiát állítjuk be Sales citynek, 116 és 173 kolumbiai pezót kérnek tőlünk. Ez dollárra átszámítva 61 és 91 USD. Tehát szimplán azzal, hogy pezóban fizettünk egészen komoly összeget sikerült lefaragni.

Ha ez sikerült és éppen nagyon boldogak vagyunk, amiért olcsóbban juthatunk hozzá álmaink nyaralásához, akkor még egy utolsó teendő van: találni egy helyet, ahol meg is tudjuk venni, ugyanis ebben már nem segít a Google ITA. Ilyenkor érdemes megnézni, hogy melyik légitársaságnál találtuk a különbséget, felmenni az oldalukra, majd – erre általában van lehetőségünk – kiválasztani, hogy honnan vennénk a jegyet. A példaként használt Avianca oldalán például a jobb felső sarokban állíthatjuk be. Sokszor azonban nem változtathatunk helyet és nyelvet is, így érdemes előkaparni azt a minimális – jelen esetben – spanyol tudást, amire egy helyzetben szükségünk lehet.

Természetesen a lehető legjobb ajánlatot úgy tudnánk felkutatni, ha kipróbálnánk a dolgot minden egyes országból. Ehhez persze nincs mindenkinek türelme.

A cikk írója azt állítja, hogy szinte mindig le tudott valamennyi faragni az árakból, igaz néha ez csupán pár dollár, de – mint jelen esetben is – sokszor komoly összegeket spórolhatunk.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez