Trump: Kim Dzsongun rendkívül intelligens vezető

Az Egyesült Államok elnöke erről Japánban nyilatkozott, ahol négynapos látogatást tesz. Ő az első külföldi államfő, akit az új japán császár fogadott.

Donald Trump hosszas tárgyalásokat folytatott Abe Sinzo japán miniszterelnökkel. Megvitatták a többi között a Koreai-félsziget helyzetét is.

Az amerikai-japán csúcstalálkozó után Donald Trump kijelentette: Kim Dzsongun rendkívül intelligens vezető, aki tudja, hogy le kell mondania a nukleáris fegyverekről. Semmi jó nem származhat számára abból! Ha viszont lemond, akkor a gazdasági fejlődés mesés lehetőségei nyílhatnak meg Észak-Korea előtt – ígérte az Egyesült Államok elnöke.

Abe Sinzo japán miniszterelnök már korábban jelezte: maga is szívesen találkozna Kim Dzsongun elnökkel. Japán jóval közelebb fekszik a Koreai-félszigethez, mint az USA. Ezért nyugtalanítják azok a rakétakísérletek, melyek rövid vagy közepes hatótávolságúak. John Bolton amerikai nemzetbiztonsági szóvivő szerint ezek az észak-koreai kísérletek megsértik az ENSZ BT határozatait. Észak-Korea szerint viszont a tilalom csak a hosszú hatótávolságú rakétákra vonatkozik, melyek elérhetik akár az Egyesült Államok területét is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez