900 kilométert autózott lopott kocsival négy kisgyerek

Horgászcuccot és pénzt pakoltak az egyikük szüleitől elkötött terepjáróba, aztán nekivágtak Ausztráliának.

A 10-14 év közötti három fiúnak és barátnőjüknek a hétvégén veszett nyomuk Queenslandben.  Csak egyikük hagyott üzenetet, ő is csak annyit közölt egy cetlin a szüleivel, hogy lelép.

Vasárnap reggel, 140 kilométeres autózás után megálltak egy benzinkútnál, ahol üzemanyagot loptak. A biztonsági kamerán csak annyi látszik, hogy valaki feltölti a tankot. Hogy ki, az már nem világos, mert az illető annyira alacsony, hogy alig ér fel az ablakig.

Valamivel később és odébb a rendőröknek gyanússá is vált a kocsi, üldözni kezdték. Végül Új-Dél-Wales-ben állították meg őket. A gyerekek bezárkóztak a terepjáróba, gumibottal kellett betörni az ablakot, hogy őrizetbe tudják venni őket. Vádat készülnek emelni ellenük, de a rendőrség még nem döntötte el, hogy pontosan milyen jogcímen – írja a helyi média nyomán a BBC honlapja. Kihallgatni mindenesetre később fogják őket – amikor már a szüleik is odaértek. A felnőttek valószínűleg hosszabb idő alatt teszik meg a csaknem ezer kilométert, mint az alig tizenéves szökevények.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez