Leclerc az élen

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc futotta meg a legjobb köridőt a Forma-1-es Monacói Nagydíj második szabadedzésén, pénteken. A 26 esztendős versenyző mögött a továbbra is remeklő Lewis Hamilton végzett a 2. pozícióban, míg harmadikként Fernando Alonso zárta a gyakorlást. A világbajnoki pontversenyt vezető Max Verstappen csak 4. lett. Charles magabiztos teljesítménnyel zárta az élen a Monacói Nagydíj második szabadedzését, azonban Lewis Hamilton mutatott az ellen, hogy a folytatásban sem lehet biztos a sikerben.

A red flag miatt nem volt megszakítva a második tréning, így pontosabb képet kaphattunk az erőviszonyokról. Leclerc jelentős előnnyel vezetett, 1 másodperccel előzte meg Hamilton-t. Verstappen kemény gumikon a harmadik helyen állt, mögötte Sainz, Piastri, Alonso, Norris, Stroll, Russell és Gasly követték az első tízben. Az utolsó 20 percben versenymódra váltottak, mely során továbbra is előfordultak hibák és balesetek a pályán. Leclerc végig magabiztosan vezetett, de Hamilton kiváló kört futott, csak 0,188 másodperccel maradt el a második helytől. „Összességében úgy tűnik, hogy jó autóval rendelkezünk ezen a pályán, és ma elég magabiztosan éreztem magam benne.

Ezt a ritmust meg kell tartanunk az harmadik edzésre is, mert lehet, hogy ma kicsit több kockázatot vállaltam, mint mások, ami megtérült a köridők tekintetében. A kulcs viszont az lesz, hogy mindent összerakjunk az időmérőn, amikor mindenki elkezd igazán a határokig menni. Összességében jó munkát végeztünk, ám továbbra is magunkra kell koncentrálnunk. Nagyszerű érzés volt visszaülni az autóba a szülővárosom utcáin, és érezni a támogatást. Mindent beleadunk, hogy szombaton is jól teljesítsünk.”- fogalmazott Leclerc A Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérőjét szombaton 16 órától tartják.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez