Ezekre figyelj a kánikulában, ha volt már trombózisod

A nyár sokak számára kedvelt időszak, főleg akkor, amikor nyaralni készülnek. Bár a gondtalan kikapcsolódásról szól, ám azok, akik átestek már trombózison fontos, hogy gondoljanak állapotukra és tartsanak be néhány fontos előírást, mikor nyaralni indulnak.

A mélyvénás trombózisaz az állapot, amikor kisebb-nagyobb vérrögök keletkeznek a test mélyén lévő vénában, különösen a lábakban. Előfordulhat, hogy nincsenek tünetei, de fájdalmat, duzzanatot és elszíneződést gyakran okoz az érintett részen. Kezelés nélkül trombózis esetén fennáll a veszélye annak, hogy tüdőembólia alakul ki, amelyben a vérrög leszakad és a tüdőbe utazik, ami végzetes kimenetelű is lehet

Tanulmányok kimutatták, hogy a kompressziós harisnya viselése utazás közben jelentősen csökkenti a kockázatát (nem csak utazás során viselheti). Ezek a harisnyák segítenek növelni a mélyen fekvő vénákban a keringését.

Ügyeljen arra, hogy megfelelő minőségű és erősségű harisnyát vásároljon

Maradjon hidratált. Igyon sok vizet, és kerülje a koffeint és az alkoholt, mert mindkettő dehidratál, és a vér az erekben pangani kezd

Trombózis után bizonyos ideig véralvadásgátlót szükséges alkalmazni a PTS (poszttrombotikus szindróma) és a trombózis megismétlődése elkerülése céljából. Utazás előtt mindenképp egyeztessen orvosával, főleg akkor, ha már nem szükséges szednie.

Friss trombózis után fél évvel lehet először szaunázni!. A fürdők vízhőmérséklete ne haladja meg a 35 C0-ot! És a vízben max. 30-35 percet tartózkodjon, akinek a közelmúltban trombózisa volt.

Forrás : https://www.tromboziskozpont.hu/hirek/igy-hat-a-meleg-ido-a-trombozisos-labra

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez