A japánok hosszú életének titka

A japánok hosszú életének titka számos tényezőből áll össze. Nézzük meg, mi az, ami hozzájárul ehhez a kimagasló élettartamhoz:

Hara hachi bu: Ez egy japán mondás, amely azt jelenti, hogy csak addig szabad enni, amíg 80 százalékban jóllakottnak érzi magát. Az agyban kialakuló éhségérzet csak jóval később csökken, mint ahogy a gyomor megtelik, ezért fontos figyelni a jóllakottság jeleire.
Kisebb adagok és lassú étkezés: A japánok kisebb adagokat fogyasztanak, és az étkezést lassan, figyelmesen végzik. A családok együtt étkeznek, és inkább a földön ülve táplálkoznak, ami lassítja az étkezési folyamatot.
Kiegyensúlyozott étrend: A japán étrendben szezonális gyümölcsök, hal, rizs és teljes kiőrlésű gabonák találhatók. Tofut, szóját és nyers zöldségeket is előszeretettel fogyasztanak. Ez csökkenti a rák és a szívbetegségek kockázatát.


Teaivás: A japánok gyakran fogyasztanak zöld teát, különösen a matchát. Ez erős antioxidáns, segíti az emésztést, növeli az energiaszintet és szabályozza a vérnyomást.
Séta és aktív életmód: A japánok szeretnek sétálni, és az ülő életmódot kerülik. Sokan gyalog vagy biciklivel járnak munkába vagy iskolába.
Szeretetteljes gondoskodás az idősekről: Japánban hagyományosan a családtagok gondoskodnak az idősekről. Az együttélés pszichológiai szempontból pozitív hatással van az emberek boldogságára és hosszú életére.
Ikigai: Az ikigai a japán életfilozófia része, amely azt hirdeti, hogy mindig keressünk valami örömet és célt az életben. Ez elengedhetetlen a boldog és hosszú élethez.

Kép forrás : https://www.bien.hu/japanok-hosszu-elet-titka/

Forrás : https://168.hu/eletmod/hosszu-elet-titok-japanok-278243

(Visited 10 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez