Két méteres furcsa vízilényt mosott partra az óceán Oregonban

Egy hatalmas, több mint két méter hosszú vízilényt találtak egy oregoni parton. A Seaside Akvárium szerint egy 222 centiméteres holdhalat találtak a Gearhart tengerparton Oregonban. Az óriáshal híre eljutott Új-Zélandra is, ahol a kutató, Marianne Nyegaard, azonosította a tengeri állatot. A tengerbiológus megerősítette, hogy egy holdhalat és annak is egy ritka fajtáját mosta partra az óceán.

A Mola tecta a sugarasúszójú halak osztályának gömbhal alakúak rendjébe, ezen belül a holdhalfélék családjába tartozó faj. Ez a Mola tecta egy újonnan felfedezett holdhalféle, mely igen szoros rokonsági kapcsolatban áll a holdhallal. A Mola tecta egy újonnan felfedezett holdhalféle, mely igen szoros rokonsági kapcsolatban áll a holdhallal – írja a Wikipédia. A közösségi médiát felkavarta a furcsa kinézetű óriáshal. Az időjárás aznap viharos volt, a helyiek mégis kirohantak a partra, hogy megnézzék a szokatlan élőlényt.

Forrás : https://karpatinfo.net/2024/6/11/200082049-tomegek-gyultek-ossze-hogy-lassak-ketmeteres-vizilenyt-amit-partra-mosott-az-ocean-oregonban

(Visited 8 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez