A Borsodi Tinédzser Emberölési Ügyének Folytatása Debrecenben

A fiatal vádlott 2022-ben egy internetes társkeresőn keresztül ismerkedett meg egy férfival, akivel romantikus kapcsolat alakult ki. Bár a lány szülei nem támogatták ezt a viszonyt, a két fiatal titokban továbbra is találkozott egymással. A kapcsolat eredményeképpen a lány várandós lett, de a férfi ekkor megszüntette közöttük a kapcsolatot. A még csak tizenöt éves lány ezután nem árulta el senkinek, hogy gyermeket vár. Februárban a tinédzser lány a családi otthonuk mögötti udvaron hozta világra egészséges kislányát. A szülést követően azonban tragikus módon cselekedett: eltorlaszolta az újszülött légutait vécépapírral, majd a gyermeket a szomszédok kertjébe dobta. A szülők csak később fedezték fel a történtek nyomait, és azonnal kórházba vitték a lányt, ahol megállapították, hogy nemrég szült. Mivel a csecsemő hollétéről senki sem tudott, haladéktalanul értesítették a hatóságokat.

Februárban Miskolcon került sor az előkészítő tárgyalásra egy olyan fiatalkorú vádlott ügyében, akit az emberölés bűntettében találtak bűnösnek. A Miskolci Törvényszék első fokon négy év fiatalkorúak börtönére és négy év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlottat azzal vádolják, hogy megölte csecsemőjét, amiért az elsőfokú bíróság súlyos büntetést szabott ki. A tárgyalás most hétfőn folytatódik a Debreceni Ítélőtáblán, ahol az ügy részletei kerülnek ismét napvilágra, és ahol a vádlott és védője ismételten előterjesztheti érveit és bizonyítékait.

Az ügy különösen érzékeny természete miatt a közvélemény figyelme ismét a bíróságra szegeződik, mivel mindenki arra vár, hogy megtudja, igazságos ítélet születik-e a tragikus események kapcsán.

A tárgyalás kimenetele még nem ismert, de sokan reménykednek abban, hogy az igazságszolgáltatás helyreállítja a közösség bizalmát és megadja a szükséges záróakkordot ennek a megdöbbentő esetnek.

Kép forrás : https://hirtv.hu/ahirtvkekhirei/brutalis-csecsemogyilkossag-tortent-kiskunfelegyhazan-2549331

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez