Egy canberrai férfit egyetlen ütés miatt majdnem 4 év börtönre ítéltek

Az ausztrál fővárosban egy 26 éves férfi három hónap híján 4 év börtönt kapott, amiért megütött valakit.

Mark Amosa még tavaly áprilisban, egy éjszakai szórakozóhely előtt támadott meg egy idegent. Egyetlen egyszer ütötte meg, a biztonsági kamerák pedig rögzítették az esetet. Amosa feladta magát a kiérkező rendőröknek, és beismerte tettét.

A fiatal elkövető azonban olyan erősen eltalálta a férfi fejét, hogy az áldozatnak az agya is megsérült, és azóta nem érez szagokat és ízeket. A bíróság előtt a vádlott elmondta, hogy nem emlékszik semmire, mert annyira részeg volt, de nagyon megbánta, amit tett.

Az ügyet tárgyaló bírónő mérlegelése szerint a felvételeken tisztán látszik, hogy a támadást semmilyen provokáció nem előzte meg. Amosa teljesen ok nélkül ütött, és tettére azóta sem tudott magyarázatot adni.

A szigorú büntetést azzal indokolták, hogy „a főváros központjában nagyon elharapóztak az alkoholos állapotban elkövetett erőszakos incidensek.” Amosa beismerő vallomását, és megbánását figyelembe vették, mint enyhítő körülményt, de a hasonló esetek visszaszorítása érdekében nem adhattak neki kisebb büntetést.

(Fotó: Wikimedia Commons)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez