A világ legmenőbb kamerája egy “eldobható” labda

Soha nem volt ilyen könnyű panorámaképeket készíteni, mint ezzel a kütyüvel.

A Washington Post oldalán találtunk rá a Panono névre keresztelt szerkezetre, ahol ámulva nézegettük a vele készített csodás, 360 fokos panorámaképeket. Ami azután igazán lenyűgöző, ha megtudjuk, milyen egyszerű is ezeket a fényképeket elkészíteni ezzel a kis “labdakamerával”.
A nagyjából egy grapefruit méretű gömb Jonas Pfeil találmánya. A golyóbison 36 darab kis kamera van elhelyezve, amelyek akkor lépnek működésbe, amikor használója a labdát feldobja a levegőbe. A beépített szenzoroknak köszönhetően a szerkezet tudja, hogy mikor ért a csúcspontra, amikor egy pillanatra “megáll a levegőben”, és azt a pillanatnyi nyugalmi állapotot használja ki arra, hogy elkészítse a fényképeket.
A több kis képet aztán a szerkezet önmagától egy nagy, 108 megappixeles panorámaképpé állítja össze, amelyet egy ingyenesen letölthető mobilaplikáció segítségével lehet letölteni. A legegyszerűbb módszer a mindig hatásos, de hagyományos eszközökkel általában csak macerásan elkészíthető panorámaképek alkotására.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez