Pornósok bankszámláját fagyasztja be a JP Morgan Chase

Nagy felháborodást váltott ki a pornószakma világában az a levél, amelyben bankjuk arról értesíti őket, hogy bankszámlájukat harminc napon belül megszüntetik, írja a dailymail.co.uk.

A JP Morgan Chase Bank állítólag száz bankszámla zárolását rendelte el. Ezek a számlák azokhoz az emberekhez tartoznak, akik a felnőttfilmes iparban dolgoznak. A sztárok egy levélben értesültek arról, hogy „felülvizsgálat” miatt, május 11.-én lezárják a bankszámlájukat. A levélben, amely már több közösségi oldalon is megjelent, a bank elnézést kér a kellemetlenségekért, de más magyarázatot nem ad. Azt is feltüntetik, hogy a szerződő felek közül mindkettő, bármikor felmondhatja a szerződést, bejelentés és meghatározott ok nélkül.

Számos pornószínésznő arról nyilatkozott a közösségi oldalakon, hogy ez ellenük irányuló negatív megkülönböztetés. Az általuk végzett munka legális, így a Chase bank lépése teljes diszkriminációnak számít. Arra gyanakszanak, hogy ez az Igazságügyi Minisztérium spekulációja, mivel arra utasította a bankárokat, hogy tagadják meg a számlájukhoz való hozzáférést azoktól az ügyfelektől, akik megszegik a törvényt.

Layton Benton híres pornósztár akkor vette észre, hogy a bankszámláját zárolták, amikor nem tudott pénzt felvenni egyik bankautomatából sem. Ezután döntött úgy, hogy be fogja perelni a bankot.

Teagan Presley pornószínésznő, akinek a testéről formáztak meg számos maszturbációs eszközt, az Xbiz News portálon elmesélte, hogy ő telefonon kért információt a banktól, miután elolvasta az értesítő levelet. A Chase banki alkalmazott finoman azt válaszolta: mivel a ‘felnőtt iparban’ dolgozik. Presley már tizennyolc éves kora óta használta számláját, és a színésznő születési nevén futott. A bank egyébként a férje számláját is megszünteti, és közölték velük, hogy a jövőben sem nyithatnak új bankszámlát ennél a banknál.

Presley a Twitteren is hangot adott felháborodásának: „Köszönöm a Chase-nek, hogy megszüntette a számlámat, amit még tizennyolc éves koromban nyitottam. Nem használtam a számlát üzleti ügyekre, csak a házam havi rezsidíját fizettem róla. Ez személyes.”

Meglepő ez a lépés, mivel a felnőtt szórakoztatóipar tavaly öt milliárd dollár bevételt generált az Egyesült Államokban. Az Igazságügyi Minisztérium szigorításokat indított annak érdekében, hogy egyes iparágaktól megvonják a banki szolgáltatásokat, ez az általuk úgynevezett ‘Operation Choke Point.’

Frank Keating, az Amerikai Bankszövetség elnöke a Wall Strett Journal-nak azt mondta: „az Igazságügyi Minisztérium elvárja a bankoktól, hogy azok úgy viselkedjenek, mint a rendőrség vagy a bíróság. Az Operation Choke Point pedig arra kéri a bankokat, hogy azonosítsák az ügyfeleiket, ki az, aki megszegi a törvényt vagy csak egyszerűen csinál valamit, ami a kormánynak nem tetszik. A bankok ezután kénytelenek elfojtani ezen ügyfelek számára a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést, és leállítják a számláikat.”

A Chase bank eddig nem nyilatkozott.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez