Lindsey Graham: nevetséges John Kerry külpolitikája

Lindsey Graham republikánus szenátor vasárnap John Kerry külügyminiszter külpolitikai nézeteit “nevetségesnek és téveszmékkel telinek” titulálta.

Graham és Kerry az NBC “Meet the Press” című műsorában vettek részt, ahol Kerry adott interjút először. “Az Amerikai Egyesült Államok soha nem volt még ennyire segítőkész, mint mostanában. Nagyon sok helyen játszottunk közvetítő szerepet annak érdekében, hogy béke és stabilitás legyen.”

Graham ugyanakkor ezzel az állítással egyáltalán nem értett egyet. “Kerry egy olyan nevetséges és téveszmékkel teli amerikai külpolitikát vázolt most fel, amit még elképzelni is nehéz lenne.” – mondta Graham szenátor a műsorvezető David Gregorynak. “A legjobban az ijeszt meg, hogy Kerry azt hiszi, a világon milyen jó állapotok uralkodnak. Azt, hogy Amerika az a “ragasztó”, amely összetartja a világot. Ám a világ nem így műkdik. Obama pedig egyenesen a határozatlanság királya. A politika, amit ő alkalmaz hamarosan összeomlik, és akkor majd mások fognak jönni mi hozzánk.”

Graham Obama elnök külpolitikáját geopolitikai gyengeségnek nevezte. “Obama rendkívül határozatlan. Tanácskozni próbál, de ettől még inkább határozatlannak látszik. Nagyon megfontolt szeretne lenni, de ez úgy látszik, mintha gyenge lenne.”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez