A feleség nem utazhatott, a férj kapott 6 millió dollárt…

Korábban az itthoni média is foglalkozott Soltész János és Soltész Vilma esetével, akik látogatóba jöttek haza, de már régen az Egyesült Államokban éltek. Vilma kórosan túlsúlyos volt, 185 kilót nyomott és bár amikor Magyarországra jöttek nem volt gond a légitársaságoknál, visszafele már nem engedték felszállni egy gépre sem. Vilma kilenc nappal a tervezett indulás után meghalt.

Az 57 éves Soltész János és a Delta, KLM, Royal Dutch és Lufthansa légitársaságok csöndben megegyeztek még a per előtt, derül ki a bírósági papírokból. János 6 millió dollárt kapott kompenzáció gyanánt, amiért a légitársaságok nem megfelelő viselkedése a felesége halálához vezetett.
Vilma, amellett, hogy kórosan túlsúlyos volt, az egyik lábát is elveszítette korábban, így tényleg csak kerekesszékkel tudott közlekedni. A pár minden probléma nélkül eljutott Budapestre, bár két jegyet kellett váltani Vilmának, azonban senki nem tiltotta meg számára, hogy felszálljon a gépre.
Október másodikán kezdődött Vilma rosszulléte, de egy magyar orvos még 15-én megmondta, hogy repülhet. A New York-i orvosa pedig megkérte, hogy ahogy hazaért, azonnal menjen be hozzá, ott ugyanis majd beállítják a gyógyszereit, esetleg újakat kap, ha arra van szüksége. A pár természetesen rögtön hazaindult, így érkeztek még 15-én Ferihegyre, azonban amikor odaértek kiderült, hogy a nekik szánt ülések háttámlái el vannak törve, így nem tudott volna kerekesszékéből átülni. Ahelyett, hogy másik ülést kerestek volna, a KLM személyzete arról tájékoztatta őket, hogy nem tudják igénybe venni a járatot.
Ezek után öt órát váratták őket, majd elmondták, hogy egy Delta géppel tudnak hazamenni másnap, Prágából. Bár megtették a hét órás autóutat a Cseh Köztársaság fővárosába, a helyszínen azt mondták, hogy nincs megfelelő felszerelésük ahhoz, hogy biztonságosan hazaszállítsák a 185 kilós nőt.
Egy harmadik próbálkozás is megelőzte a történet sajnálatos befejezését, ugyanis egy Lufthansa gépre foglaltak jegyet, akik megígérték, hogy mindenről gondoskodni fognak. Nem meglepő módon ez sem jött össze, pont miután nagy nehezen sikerült Vilmát a helyére segíteni, a pilóta elmondta, hogy nem tud többet várni, így kénytelenek lesznek elhagyni a gépet.
Október 24-én János holtan találta feleségét az ágyában, kilenc nappal azután, hogy megbeszélték orvosával New Yorkban, hogy azonnal indulnak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez