Mitt Romney elnökjelöltsége jobban érdekli az embereket, mint a sajtót

Sokak szerint csak az amerikai sajtómunkások mániája, hogy Mitt Romney 2016-os indulásáról írnak, de úgy tűnik, ez az emberek fantáziáját is izgatja.

Nyár óta egymás után jelentek meg a cikkek az amerikai politikai lapokban, amelyekben annak esélyét latolgatták, hogy Romney a vesztes 2012-es elnökválasztás után újra megméretteti magát az elnöki székért. A cikkek annak ellenére jöttek egymás után, hogy Romney többször is egyértelműen kijelentette, hogy nem akar indulni.

A politikai riportereket gyakran érte támadás emiatt, azzal vádolva őket, hogy csak magáért a történet kedvéért foglalkoznak a lehetőséggel, hírt kreálva ott, ahol nincs is hír. Ugyanakkor a Washington Post politikai blogja arra hívta fel a figyelmet, hogy Romney esetleges indulása nem csak az újságírók mánia. Az igenis érdekli az embereket.

A Post egy egészen egyszerű módszerrel mutatta be, hogy a közvéleményt mennyire izgatja, hogy Romney indulni akar-e. A Google keresési statisztikái alapján. Az adatokból az derül ki, hogy nyár óta jóval többen kerestek rá a “Romney 2016” kulcsszavakra, mint a “Clinton 2016”-ra. Ez – ahogy azt a Post is megjegyzi – nem egy tudományos alapokon nyugvó kutatás – de nagyon is jól mutatja, hogy nem csak az újságírók mániája Romney indulása. Az igenis tényleg érdekli az embereket.

Fotó: Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez