Tilos a szelfi a Palota Múzeumban Pekingben

Kerek perec nem tiltották meg a világdivatnak számító fotózást, de a múzeum őrei felhívják a látogatókat, hogy lehetőleg tartózkodjanak a szelfitől, mert zavarja a Palota Múzeum rendjét.

Elsősorban a többi látogatóra hivatkoznak a Palota Múzeum vezetői, amikor igyekeznek kiszorítani a szelfit a régi császári palotából, ahonnan évszázadokon át a Mennyei Birodalom ügyeit irányították. Olyan sok a látogató, hogy a szelfi zavarja a Palota Múzeum megtekintését – mondják a múzeum vezetői, akik azt tanácsolják a látogatóknak, hogy ha már mindenképp ragaszkodnak a szelfihez, akkor azt a császári palota udvarán készítsék el, mert ott kisebb zavart kelt, mint zárt térben. A Palota Múzeum vezetői egyben arra is felhívják a figyelmet, hogy más államokban is terjed a szelfi-tilalom: Rómában például a Colosseum rendelt el ilyent, Amerikában pedig a Smithsonian Museum tiltja a látogatók szelfizését.

A császári palotának egyre több a látogatója, mert a Pekingbe érkező külföldiek vagy vidékiek semmiképp sem akarják kihagyni a Palota Múzeumot. Csakhogy a nagy látogatótömeg komoly gondot jelent a Palota Múzeum számára, hiszen a császári palota tulajdonképp egyetlen személynek épült, ma pedig ezrek látogatják. Ezért kérik a látogatókat, hogy ha lehet, akkor ne készítsenek szelfit a Palota Múzeumban Pekingben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez