Az Iszlám Állam híve lett a tunéziai rapper

A 25 éves énekes korábban a diktátort, Ben Alit bírálta, és igen népszerű volt Tunéziában. Most az Iszlám Államban él, ahol még négy másik rapper is keresi a megváltást. Egyikük már hősi halált halt a fronton.

Félmeztelen nőkkel és menő sportkocsikkal fényképeztette magát Maurouane Douiri, akit a rajongói csak Eminonak hívtak. Az amerikai fehér rapper Eminem nyomán választotta ezt a művésznevet. Sok rajongót vonzott, hiszen Ben Ali diktatúrája idején felemelte a szavát az elnyomás és a nyomasztó munkanélküliség ellen. Az arab tavasz elsöpörte Ben Alit, aki azóta is háborítatlanul él a családjával Szaúd-Arábiában. A demokratikus választások eredményeképp a mérsékelt muzulmánok pártja került hatalomra. Megnyíltak a börtönök kapui, kikerült sok fanatikus dzsihádharcos is. Sokan közülük aztán letették a hűségesküt az önjelölt Kalifának, Abu Bakr Al Bagdadinak, aki Szíria és Irak egy részén uralkodik. Tunéziából több mint háromezer dzsihádharcos érkezett az Iszlám Államba. Egy 11 milliós országból ez nagyon sok.

A dzsihád hívei közül sokan a szomszédos Líbiába mentek, ahol a fanatikus szervezetek kiképzőtáborokat tartanak fenn. Valószínűleg innen jöttek azok a terroristák is, akik támadást hajtottak végre Tunézia legnépszerűbb múzeuma ellen Tuniszban. A Jázmin forradalom ugyanis nagyon nagy reményeket ébresztett, de ezek csak igen kis részben valósultak meg. Ma demokrácia van Tunéziában, de az életszínvonal nem lett magasabb, a munkanélküliség továbbra is nyomasztó.

De miért ment meghalni az Iszlám Államba a hazájában népszerű rapper? Nem tudjuk, de tény, hogy nem ő az első: az USA-ból és Németországból is érkeztek rapperek az Iszlám Államba. Az egyikük már meg is halt. Az amerikai rappert a tetoválások segítségével azonosították a harcok után a hullaházban. Ez a jövő vár a 25 éves tunéziai rapperre, Eminora is, aki letette a hűségesküt az önjelölt Kalifának az Iszlám Államban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez