Öt szokás, amit egy Budapesten élő amerikai otthon hagy

Egy texasi hölgy, Alisa Kennedy írta le élményeit a Business Insiderben arról, miben változott az élete, mióta Budapesten él. Néhány egészen furcsa pontot is tartalmaz a cikk, de hát úgy látszik, így néz ki egy átlagos amerikai élete fővárosunkban.

Nincs többé szükség autóra

Texasban szinte lehetetlen bárhova eljutni kocsi nélkül. Az állam területe óriási, a tömegközlekedés szinte nem létezik és különben is, szinte tradíció autóval kedveskedni a gyereknek a tizenhatodik születésnapján. Budapesten azonban – legalábbis egy amerikai szerint  – “óraműpontossággal járnak a tömegközlekedési eszközök és mindenhova el tudunk jutni.” A parkolás pedig amúgy is lehetetlen a belvárosban, így sokkal jobban járunk, ha egyszerűen hátrahagyjuk autónkat.

Nem lehet többé belehallgatni mások beszélgetéseibe

Mivel nem beszéli a nyelvet és állítása szerint a magyar az egyik legnehezebb a Földön, így a körülötte lévő világ hangjai átalakultak “fehér zajjá.” A néhány nagy nehezen megtanult kifejezésen kívül szinte semmit sem lehet érteni belőlünk, ami időnként egészen aggasztó lehet.

Nincs többé magassarkú

Úgy látszik, az Egyesült Államokban teljesen ismeretlen a macskaköves utcák fogalma, ugyanis a cikkből az derül ki, hogy a jelenség teljes mértékben újdonság az író számára. Ennek köszönhetően pedig kénytelen búcsút mondani cipőkollekciójának, mert egyelőre képtelen a buckás talajon tűsarkúban egyensúlyozni.

Elfelejtődnek az amerikai ünnepek

Magyarországon se július negyedike, se hálaadás nincs, de még a Super Bowl is csak néhány kocsmányi embert mozgat meg. Persze bármennyire is hiányoznak kedvenc ünnepei Kennedynek, azt ő is elismerte, hogy kárpótolva van értük Magyarországon. Külön kiemelte augusztus huszadikát, illetve azt a tényt, hogy a fővárosban szinte minden hétvégén találhat egy kisebb-nagyobb fesztivált.

Nincs többé déli akcentus

Bár állítása szerint a magyarok nagy része beszél angolul, azért sokszor nehezen megy át a mondanivalója. Ennek talán a legfőbb oka erős déli akcentusa volt, amit kénytelen volt maga mögött hagyni, hogy nagyobb eséllyel kapja azt egy étteremben, amit kért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez