A MERS vírus – Szaúd-Arábia adatokat tart vissza a WHO szerint

Az  Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint kiknek képviselői jelen vannak Szaúd-Arábiában, azt állítják, hogy Rijadadatkat tert vissza, és hanyagul végzi el a nyomozati munkát.

Az áldozatok rokonai követelik, hogy végezzenek alaposabb munkát a szaúdi hatóságok. A  mai napig nem ismerni a vírus eredetét.A szaúdi hatóságok tagadják a vádakat. Minden adatot megosztanaka WHO-val, viszont a betegeknek, és az áldozatok rokonainak személyiségi jogaira hivatkozva egyes inromációkat nem bocsájtanak a világszervezet rendelkezésére. – mondta Ziad Memish helyettes egészségügyi miniszter a Gulfnews napilapnak.2012 áprilisa óta 90 MERS fertőzést jelentettek, és 45 haláleset vezethető vissza a koronavírus által okozott betegségre. Legsúlyosabban Szaúd-Arábiát érinti, ahol 2012 júniusában az első haláleset történt. Ezen kívül Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Jordániában, Tunéziában, Katarban és az Egyesült Arab Emirátusokban is felbukkant a vírus.

A vírus miatt idén kevesebb a zarándokló van jelen Mekkában, s fokozott egészségügyi és rendőri jelenléttel kell számolniuk a haddzs alatt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez