Újra akcióban Alia, az exhibicionista feminista

Megint a címlapokra került Egyiptomban a pucér pózoló. A sajtó Alia Mahdit emlegeti így: a lányt, aki ruhátlansággal tüntet, többnyire az iszlámisták ellen.

Alia a Femen követője. Ez a nőjogi mozgalom Ukrajnából került Párizsba, és a pucérságot találja a legjobb eszköznek feminista politikai üzenetei közvetítésére. Jelszava: “Istenünk a nő, küldetésünk a tiltakozás, fegyverünk a puszta mell.” Az egyiptomi lány is így lett híres – vagy mások szerint hírhedt. Még bőven a muzulmán testvérek kormányzása idején félmeztelen fotóival tiltakozott a neten az iszlám törvények bevezetése ellen. Aztán az év elején személyesen, vagyis az utcán is ruha nélkül mondott nemet deréktól felfelé a saria, mint jogalap bevételére az egyiptomi alkotmányba. Igaz, nem Kairóban, hanem Stockholmban.

A fiatal nő Morszi elnök bukása után is folytatta a vörös vonalak átlépését. Szeptemberben azt követelte az átmeneti egyiptomi kormánytól: hívja meg azok képviselőit is az alkotmányt szövegező bizottságba, akik egyik valláshoz tartozónak sem vallják magukat.

Most pedig az imára hívó sorokat írta át. Isten hatalmas helyett a nő hatalmas, a “tanúsítom, hogy nincs más Isten, mint az egy Isten” helyett “tanúsítom, hogy nincs úr, uralkodó vagy atya” áll az ő, Facebookra kitett szövegében.

A muzulmán egyház tajtékzik. Vannak, akik tárgyalás nélkül egyből börtönbe küldenék. De ha lehetne, akkor inkább máglyára. Mert, mint a szalafista Nasszer Raduán sejk is mondta, ez nem más, mint vegytiszta eretnekség. Alia Mahdit a vallás gyalázásáért, az isteni lény megsértéséért le kell csukni. Sokan értenek vele egyet. Az iszlámban egyébként ha valaki megtagadja a hitét, akkor eretnekként a saria szerint bíróság elé kell állítani.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez