Megkorbácsolták, mert kétségbe vonta a felesége szüzességét

Korbácsolásra ítéltek egy férfit Mekkában, amiért azt állította: a felesége már nem volt szűz, amikor hozzáment. Abu Dhabiban viszont egy nőt büntettek meg azért, mert tényleg nem volt az.

Szaúd-Arábiában egy jemeni férfi nyilvánosan, konkrétan a nő családtagjai előtt vonta kétségbe azt, hogy ő volt az első férfi a felesége életében. Állítását azonban nem tudta bizonyítani, ezért egy bíróság 20 korbácsütésre ítélte. Az Al Sharq Online szerint a férfi az apósa és a környék vénjei előtt jelentette ki, hogy az asszony hazudott a szüzességét illetően: valójában már korábban is volt férjnél, és elvált, mielőtt még találkoztak volna. Ezzel szerinte a nő megszegte a házassági szerződést, amely azt mondta ki, hogy érintetlennek kell lennie a nászéjszakáig. A nő bírósághoz fordult, hogy visszaszerezze a jó hírét. És miután a férj semmi olyat nem tudott felmutatni, ami az ő állítását támasztotta volna alá, a bírák az asszonynak adtak igazat. A férjet meg megkorbácsoltatták.

Abu Dhabiban ennek a fordítottja történt. Ott egy férj kereste fel a bíróságot azzal, hogy egyiptomi felesége hazudott neki. Azt állította, hogy szűz, és kiderült, hogy valójában már volt férjnél. Az ottani bírák 600 ezer forintnyi pénzbírságra ítélték a nőt a férj átvágásáért. A nő fellebbezett, de rosszul tette. Másodfokon már csaknem 2 milliós bírságot kapott, mert akkor már súlyosabban ítélték meg: csalásnak minősítették az esetet. Kiderült, hogy a menyasszony az édesapjával közösen azt állította és írta alá a házassági szerződésben, hogy soha nem volt még férjnél, és nem volt viszonya senkivel.

Arra, hogy ez másképpen van, úgy derült fény, hogy három évi házasság és egy közös gyerek után a férj kapott egy sms-t egy ismeretlen számról. Az üzenet küldője azt állította, hogy az asszony már volt házas egyszer, és röviddel később elküldte a nő válási papírjainak másolatát is.

A pénzt a férj kapja, igaz, ő is kérte, az elszenvedett érzelmi sérülések kompenzálására. Azt mondta: depressziós lett, és elvesztette a bizalmát a körülötte élőkben. A férfi szerint egyébként a nő azzal is becsapta, hogy a házasságkötés előtt műtéttel helyreállíttatta a szűzhártyáját.

(Visited 57 times, 2 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez