Furcsa fogolycsere: nagykövetet cseréltek terroristáért

Jordánia líbiai nagykövete szabad, jó egészségi állapotnak örvend és úton van Amman felé- közölte a külügy szóvivője Ammanban. A jordániai hatóságok egyidejűleg kiengedték a börtönből a hírhedt terroristát, Mohamed Szaid Al Durszit, aki fel akarta robbantani Amman repülőterét!

Jordánia tripoli nagykövetét egy hónapja rabolták el iszlamista milicisták Líbia fővárosában. A diplomata sofőrjét a támadók megsebesítették. A líbiai hatóságok képtelenek voltak arra, hogy előkerítsék Jordánia nagykövetét, akit az iszlamista milícia foglyul ejtett Tripoliban.Ezekután kezdődtek meg a tárgyalások Jordánia és a líbiai iszlamista milícia között.

Kiderült: a nagykövet szabadságának az ára az, hogy elengedjék a hírhedt terroristát, aki már hetedik éve ül Jordániában. Az alku megköttetett: a jordániai külügy közölte, hogy a terrorista szabad! “Jó magaviselete” miatt nyerte vissza szabadságát. Az ammani külügyi szóvivő szerint a terroristát a líbiai hatóságoknak adták át. Kevesen kételkednek abban, hogy ezek után a hírhedt terrorista szabad mozgását Líbiában sem korlátozzák majd.

Líbia nem a nagykövetek álma: az Egyesült Államok nagykövetét 2012-ben megölték Benghaziban épp szeptember 11-én. A terroristák így akarták a maguk módján emlékeztetni és figyelmeztetni Amerikát a 2001-es merényletsorozatra. Egyben pedig bosszút állni a 2001-es merénylet sorozat fő felelősének, Oszama bin Ladennek a haláláért, akit amerikai kommandósok öltek meg 2011 tavaszán Pakisztánban.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez