Bűn és bűnhődés: az orosz szextankönyv

Nem kell az iskolai szexuális felvilágosítás, ha olyan irodalmi nagyságokat ismersz, mint Tolsztoj, vagy Dosztojevszkij – állítja a gyermekek jogaival foglalkozó orosz ombudsman.

Pavel Asztahov már régóta szorgalmazza, hogy ne vezessék be a szexuális felvilágosítást az iskolákban, mert az ellentmond az orosz erkölcsi normáknak és hagyományoknak. “Gyakran kérdezik tőlem, mikor lesz nálatok szexuális oktatás? Azt szoktam válaszolni: Soha” – idézte az Interfax Asztahov egy szülőknek rendezett konferencián elhangzott kijelentését.

A kategorikus vélemény különösen érdekes egy héttel a szakemberek brüsszeli találkozója előtt. Az orosz ombudsmant sokszor támadják európai kollégái, amiért mindenáron meg akarja óvni a gyerekeket attól, hogy a szexről tanuljanak.

Hogyan is rántsák le a leplet a fiatalok az őket izgató hálószoba titkokról, erre tavaly adott tippet Asztahov a Russia-24 csatorna egyik adásában: “Többet kell olvasniuk a gyerekeknek, az mindenre választ ad a szerelemmel és a nemi kapcsolatokkal összefüggésben.”

Hogy az ombudsman az orosz irodalom mely műveit tartja mérvadónak a kérdésben, azt nem tudni. Mindenesetre Lev Tolsztoj egyik idézete valószínűleg nem volna ellenére: “Ha a magad feleségét, azt az egyet, akit szeretsz, kiismerted, jobban ismered valamennyi nőt, mintha ezrével lett volna dolgod velük.”

Kép: Europress/AFP

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez