Papok szeretői kérik a pápától, hogy törölje el a cölibátust

26 szerelmes nő fordult azzal a kéréssel I. Ferenc pápához, hogy törölje el a cölibátust, mivel az említett hölgyek hosszú évek óta egyházi személyekkel élnek párkapcsolatban – írja a La Stampa olasz napilap.

“Szeretnénk megtörni a hallgatás falát, amellyel lépten-nyomon találkozunk. Mindegyikünknek volt, van vagy szeretnék, hogy párkapcsolata legyen egy pappal, azonban ezt az egyházi törvények még nem teszik lehetővé” – áll kerek perec a 26 hölgy nyilatkozatában a meghökkentő bejelentés.

A papok szeretői azt is sajnálatosnak tartják, hogy jelen esetben számukra nem létezik más kiút, mint az, hogy titkos viszonyt folytassanak, vagy pedig az, hogy párjuk a szögre akassza a reverendát, amit mint kiderült, a szóban forgó tisztelendők így is meg-meg tesznek.

“Jézust is jobban szolgálhatnák szeretőink, ha evilági örömökben is részük lehetne”- folytatódik a 26 hölgy kommünikéje.

A cölibátust, azaz a papi nőtlenséget az 1059-es lateráni zsinat óta írja elő a katolikus egyház, amely az élettársi együttélést is megtiltja az egyházi személyek számára.

Korábban XVI. Benedek mereven elzárkózott a cölibátus eltörlésétől, azt azonban elismerte, hogy az nem számít szigorú értelemben dogmának.

I. Ferenc egyelőre még nem foglalt egyértelműen állást a kérdésben, azt azonban tudni lehet, hogy korában szintén házasodni szeretett volna.

Az akkor még Jorge Mario Bergoglio akár férjként is végezhette volna az oltár előtt, ha középiskolai szerelme, a barrio szépe, Amalia nem kosarazta volna ki, és hajlandó lett volna feleségül menni a 16 éves fiatalemberhez, aki egyébként, azzal fenyegette meg a hölgyet papnak áll, ha a lány nem megy hozzá. Isten útjai kifürkészhetetlenek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez