Bosszú? Palesztin tizenévest raboltak el Jeruzsálemben

Elraboltak Kelet-Jeruzsálemben ma hajnalban egy palesztin tizenévest – jelentette az izraeli katonai rádió. Azt feltételezik, hogy valaki bosszút akart állni az izraeli tizenévesek elrablásáért és meggyilkolásáért.

Szemtanúk látták, amint az egyik szupermarketnél egy autóba kényszerítették a fiút. Aki éppen egy mecsetből jött ki. A környéken az utakat a rendőrség lezárta. Valamivel később egy tizenéves holttestére bukkantak rendőrök egy jeruzsálemi erdőben. Valószínűleg az elrabolt fiataléra, de a vizsgálat még folyik.

Izraelben tegnap temették el a csaknem három hete elrabolt három izraeli tizenévest, akiknek holttestét hétfőn este találták meg Ciszjordániában. A temetés után tüntetés kezdődött, arab-ellenes jelszavakkal. A tömeg azt kiabálta: halál az arabokra. Rá is akartak rontani palesztin járókelőkre, a rendőröknek kellett közbelépniük  – írja az izraeli hírportál, az ynet.news. Nyolc embert mentettek ki a feldühödött tömeg elől, és 47 tüntetőt őrizetbe vettek.

A jeruzsálemi erdőben reggel talált holttestet valaki felgyújtotta, de a helyszínelők szerint egyértelmű verésnyomok is voltak rajta. A rendőrség még vizsgálódik, de a párhuzamok alapján azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy a hajnalban elrabolt fiúé, és hogy a tizenéves bosszú áldozata lett. Erre utal az is, hogy a rendőrség közölte: nem engedi, hogy bárki is a kezébe vegye az igazságszolgáltatást, és önmegtartóztatásra szólított fel mindenkit.

Tegnap egyébként volt már egy emberrablási kísérlet, szintén Kelet-Jeruzsálemben: egy csoport megpróbált egy tízéves palesztin kisfiút betuszkolni egy autóba. A gyerek, aki az édesanyjával és a nővéreivel sétált az utcán, rövid dulakodás után el tudott futni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez