3,4 millió autót hívnak vissza a nagy japán autógyárak hibás légzsák miatt

 Japán, Tokió – A Toyota, a Honda, a Nissan és a Mazda autóiról van szó, mindegyiket a Takata gyár látja el légzsákkal illetve biztonsági övvel. Kiderült, hogy az utasülés előtti légzsák nem mindig fújódik fel megfelelően – anyaghiba miatt.

A Takata mindenkitől elnézést kért, a részvényeinek értéke 9%-al csökkent a tokiói tőzsdén. A világ legnagyobb autógyára, a Toyota 1,73 millió autót hív vissza, ebből 580 ezret Észak-Amerikában és 490 ezret Európában. Olyan járművekről van szó, melyeket 2000 novembere és 2004 márciusa között gyártottak. A csere 1-2,5 órát vesz igénybe. A Honda 1,14 millió autót hív vissza, a Nissan 480 ezret. 45500-at a Mazda hív vissza és javít ki.
   A Toyota tavaly októberben 7 millió autót hívott vissza. A tokiói tőzsdén sem a Toyota, sem a Honda, sem pedig a Nissan részvényeinek az értéke nem csökkent, sőt inkább emelkedett. A jen árfolyama ugyanis folyamatosan csökken és ez előnyös a japán autók exportja szempontjából. Ezen nem változtat az sem, hogy a négy nagy japán autógyár 3,4 millió autót kénytelen visszahívni a légzsák hibája miatt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez