Obama és a kínai hackerek

“Nem várhatjuk el egy kínai vezetőtől, hogy beismerje: lopjuk a maguk cuccait! De őszinte beszélgetést folytattam Hszi Csinping elnökkel arról, hogy vannak határok, melyek nem léphetőek át! Kína pedig néha átlépi ezeket, amikor például az Apple technológiai újításait akarja megszerezni a kínai hadsereg.”

Így beszélt a közszolgálati televízióban az Egyesült Államok elnöke a hacker háborúról, amely hazája és Kína között zajlik. Obama azt is elmondta, hogy a kínai hírszerző hackerek érdeklődése aziránt, hogy ő mit mond a japán miniszterelnöknek, az még belül van “a normális határokon”. De az, hogy üzleti titkokat akarjanak ellopni, az már “Amerika prosperitását” fenyegeti- fejtegette az Egyesült Államok elnöke. Obama nincs könnyű helyzetben, hiszen a CIA ex ügynöke Hongkongban azt nyilatkozta, hogy a nagy amerikai testvér behatolt a kínai szerverekbe és hozzáfért többszázezer számítógéphez Kínában és Hongkongban.
Edward Snowden ügyét felkapta a kínai sajtó, amely arról ír, hogy árulás lenne kiadni a CIA ex ügynökét Amerikának. Obama most részt vesz a G 8 csúcson, amellyel kapcsolatban kiderült: amerikai hírszerzők rendszeresen lehallgatták az ilyen nagy nemzetközi találkozók részvevőit. Nyilván ezért is nyilatkozott úgy Obama, hogy ha a kínaiak kíváncsiak arra, hogy mit mond a japán kormányfőnek, akkor ez normális hírszerzői tevékenység. Obama és Hszi Csinping sok mindenben megegyezett Kaliforniában, de a hacker háború volt a nagy kivétel. A világ két legnagyobb hatalma így a jövőben is gátlástalanul fürkészi majd a másik titkait miközben mindketten ártatlan áldozatnak tüntetik fel magukat…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez