A kultúrára teszi a tétet a makaoi kaszinókirálynő

38 milliárd dollár volt tavaly a világ legnagyobb kaszinó központjának, Makaonak a bevétele a kaszinókból. A jövőben kulturális és idegenforgalmi kínálat is kell!- hangsúlyozta Hongkong leggazdagabb asszonya.

Az ötven éves Pansy Ho apjának nyomdokaiban lépdelhet. A ma 91 éves Stanley Ho a világ egyik leggazdagabb embere: vagyonát a Forbes 4,4 milliárd dollárra becsülte. Több mint négy évtizeden át ő volt a kaszinókirály Makaon. A volt portugál gyarmat volt az egyetlen hely Kínában, ahol a szerencsejáték legális volt. A legendás keresztapának négy neje és 17 gyermeke volt, közülük Pansy mutatta a legnagyobb üzleti tehetséget. Pedig a leányzó fiatal korában a művészetek szerelmese volt: a katolikus leánygimnázium után a híres amerikai Vassar egyetemen akarta folytatni művészeti tanulmányait. Ám apja közbeszólt és a fegyelmezett leányzó marketing szakon végzett a Santa Clara egyetemen Amerikában.
Most a Reutersnek arról nyilatkozott, hogy önmagában a kaszinó nem elég már Makaonak. Sok gazdag kínai család érkezik ugyanis a szigetre: a papa játszik és a családtagok elpusztulnak az unalomtól. Számukra akar kulturális rendezvényeket a kaszinókirálynő, aki benne van a turizmust fejlesztő kínai-hongkongi-makaoi bizottságban. Jelenleg Makao költségvetési bevételének a 80%-a a kaszinó üzletből van. Ma már Makao egyértelműen megelőzte Las Vegast, és a jövő is egyértelműen a kínai piac fellendülését jelzi. Még akkor is, ha a pekingi hatóságok nemrég szigorú körlevélben közölték: mindenki csak a saját pénzét játszhatja el Makaon, állami pénzről szó sem lehet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez