Japán származású nőt vesz el Soros György

Fischer Iván és a budapesti Fesztivál zenekar szolgáltatja a zenét a háromnapos lagzin, melyet a Magyarországon született milliárdos New York melletti birtokán tartanak meg.

A 83 éves Soros Györgynek ez a harmadik, új nejének, Tamiko Boltonak pedig a második házassága. A japán származású hölgy fele annyi idős, mint férje. Vállalkozó volt: vitaminokat és táplálék kiegészítőket adott el a világhálón. 2008-ban találkoztak egy partyn, 2012-ben jelentették be az eljegyzésüket.
Soros György az egyik leggazdagabb amerikai, vagyonát a Forbes több mint 20 milliárd dollárra becsüli. Leghíresebb pénzügyi manővere az volt, amikor 1992-ben megtámadta az angol fontot, és meghátrálásra kényszerítette az Angol Bankot. Azon az üzleten Soros György több mint 1 milliárd dollárt keresett, és bebizonyította, hogy a globalizáció idején a nagy pénzbefektetők akár korábban nagyhatalmú nemzeti bankokkal szemben is sikert érhetnek el. Legutóbb a jen értékcsökkenése alkalmából szerzett több mint egymilliárd dollárt Soros György cége.
Most az esküvőn részt vesz a Világbank elnöke, Észtország és Libéria államfője és Albánia miniszterelnöke.
Mi lesz Soros György hatalmas vagyonával? Öt gyermeke is részt vesz az esküvőn, de ők a hírek szerint nem kapnak sokat. Kötött-e szerződést a házaspár a pénzügyekről? Az ügyvéd csak annyit mondott, hogy “a Soros vagyon nagy része jótékonysági alapítványoknak jut majd, de természetesen Soros György gálánsan kíván gondoskodni új nejéről is.”
A menyasszony méregdrága ruháját egy libanoni származású sztártervező, Reem Acra készítette, aki Angelina Jolie és Jennifer Lopez számára is rendszeresen dolgozik. A szakács is világsztár, egy koppenhágai vendéglőből érkezett: Soros György és Tamiko 2009-ben jártak ott és kedvelték meg Bo Bech mester főztjét a Geist étteremben.
A vendégeket arra kérték, hogy ne hozzanak ajándékot, hanem ehelyett adakozzanak a a házaspár számára kedves jótékonysági alapítványoknak, így például a Roma Education Fund-nak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez