Kínai multi Magyarországon

Eddig a ZTE Magyarországon leginkább egy labdarúgó klubot jelentett. Mától ez megváltozik – a ZTE kínai telekommunikációs óriásvállalt ugyanis hazánkba telepíti európai javítóbázisát. 

A ZTE tíz éve érkezett Magyarországra, ez idő alatt folyamatosan haladtunk előre, így napjainkra minden fontos távközlési szolgáltatóval szoros partneri együttműködést sikerült kialakítani, de ezen kívül is nagy mennyiségű végfelhasználói eszközöket forgalmazunk az országban, mint például okostelefonokat – mondta Chang Xiaowei (Csang Hsziaovej), a ZTE Corporation európai régiójának alelnöke. A szakember kiemelte, hogy a magyar telekommunikációs színvonal azonos a nyugat-európaival, ahol szintén jelen van a cég, így hogy az ügyfeleik az egész kontinensen elégedettebbek legyenek, úgy döntöttek, hogy egy szervizközpontot hoznak létre.

A mai, ünnepélyes keretek között megszületett együttműködési megállapodás illeszkedik a magyar kormány keleti nyitás stratégiájába. Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság ezirányú törekvésének újabb állomása a most hazánkba érkező beruházás, amely 50 munkahelyet teremt az év végéig első ütemben.

Chang Xiaowei, a ZTE Közép- és Kelet-Európai Régió alelnöke kiemelte, hogy a mostani beruházás egymillió eurót tesz ki, ezt a jövőben 10 milliós nagyságrendűvé tervezik bővíteni. Az alelnök hangsúlyozta: a ZTE hídszerepet kíván betölteni Magyarország és a kínai vállalatok között, amelyben ajánlják a távol-keleti vállalatoknak a magyarországi befektetési lehetőségeket.

Ennek szellemében és az együttműködés erősítése céljából kötött egymással megállapodást a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a ZTE az Európai Regionális Javítóközpontjának magyarországi létrehozására.

A felek egyetértenek abban, hogy az együttműködés egyik célja, hogy a ZTE maximalizálja a beruházásnak a magyar gazdaságra gyakorolt pozitív hatását. Ez különös tekintettel a magyarországi munkahelyteremtésre a magyar cégek, mint alvállalkozók arányának növelésére, valamint az alvállalkozóknak átadott tudás szintjének maximalizálására terjed ki. A HITA ezen szándék gyakorlati megvalósításában nyújt szakmai segítséget, így a képzések támogatásával és az alvállalkozói programok indításában való közreműködéssel, valamint tanácsadással helyi ügyekben. Ez a közös munka jelentősen hozzájárul a hazai KKV-szektor erősítéséhez.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez