Kivégzés a manilai repülőtéren

Motorbiciklis banditák öltek meg egy vidéki politikust és családját a Fülöp-szigetek fővárosának repterén.

Ukol Talumpa a Dél-Zamboanga tartományban fekvő Labangan polgármestere hazafelé tartott volna fővárosból családjával és kíséretével, amikor a repülőtéren, helyi idső szerint dél körül ismeretlen fegyveresek támadtak rá motorbicikliről. Gépfegyverekből eresztettek egy-egy sorozatot a polgármesterbe. Megölték a politikus feleségét, unokáját, egy munkatársát, és megsebesítettek további négy embert, közük egy másfél éves gyermeket. A támadók a tömegben sértetlenül elmenekültek. A Sun Star Pilipinas internetes kiadása két telefonnal készült amatőr videót tett közzé a támadásról.

A repülőtér őrzését megszigorították, az ügyet a kiemelt bűntényekkel foglalkozó NBI vizsgálja.

 

A Fülöp-szgetek Ázsia egyetlen katolikus országa, Karácsony előtt hatalmas a zsúfoltság, hiszen mindenki igyekszik haza, szeretteihez a fővárosból. Ezért váalszthatták ezt az időpontot a merényletre. 

 

Nem ez volt az első eset, hogy Talumpát megpróbálták megölni, először 2010-ben, majd 2012-ben kíséreltek meg ellene merényletet.

A nemrég megrendezett helyhatósági választásoknak Labangan volt az egyik legkritikusabb pontja – ellenfele azzal vádolta meg Talumpát az Országos Választási Bizottságnál (Comelec), hogy csalással nyerte el polgármesteri székét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez