A Samsung tárgyal a BMW-vel és a Volkswagennel

Ipari források szerint a Samsung Electronics olyan német autógyártókkal kezdett tárgyalásokba a Drive Link autós alkalmazásának forgalmazásáról, mint a BMW és a Volkswagen.

 

 

 

 

 „A Samsung arról tárgyal a két céggel, hogy alkalmazásuk,- mint felhasználási felület – miképpen illeszkedhet be a tervezési koncepciókba ” – nyilatkozta a The Korea Herald.

A koreai tech óriás várhatóan az idén lelplezi le Drive Link rendszerét a Galaxy S5-ön. A források szerint lesz frissítés a 2012-ben megjelent Galaxy S3-hoz is.

„Igaz, hogy számos globális autó gyártóval haladunk előre az ellátási megállapodásokban, ugyanakkor nem áll módunkban megnevezni az egyes vállalatokat.” – mondta el Lee Won-ho, a Samsung szóvivője.

A két globális autógyártó már kialakította a partnerséget a Samsunggal.

A Samsung alelnöke, Lee Jae-yong 2012 februárjában találkozott a BMW vezérigazgatójával, Norbert Reithoferrel, májusban pedig a Volkswagen vezérigazgatójával, Martin Winterkornnal.

„A Samsung elmondta, hogy több globális autógyártóval is folytat tárgyalásokat otthon és külföldön is, mint ahogy a BMW-vel és a Volkswagennel is. Ahogy a Google és az Apple is beugrott az intelligens autók piacára, a Samsungot is érdekli ez az út.” – nyilatkozta Yoo Jin-ho, a Woori Investment & Securities kutatási elemzője.

Ferbruárban a Samsung ellátta a Drive Link applikációjával India legnagyobb autógyártó vállalatát, a Tata Motorst.

A Drive Link egy olyan okostelefon alkalmazás, amely képes csatlakozni a navigációs képernyőhöz, a vezetési élmény javításának érdekében.

A képernyőn mutatja azokat a vezetés közben leggyakrabban használt felületeket, mint a zene, navigáció, telefonhívások illetve a napi menetrend, valamint el van látva a text-to-speech funkcióval, vagyis írott szöveggént jeleníti meg a kimondott szavakat.

A források szerint, ahogy a fejlett gazdaságokban a televíziók és az okostelefonok piaca lelassult, a Samsung az intelligens autók piacát kezdte méregeti, mint újabb bevételi forrást.

„A járműcégek össze kívánják kapcsolni az okostelefonokat az autóipari központi rendszerekkel.” – mondta megnyitóbeszédében Hong Won-pyo, a Samsung Electronics Solution Center vezetője a Korea Electronics Show megnyitóján tavaly októberben. „A Samsung Electronics okostelefonjai és a Mirror- Link rendszer kombinációjával az alapvető alkalmazások már vezetés közben is használhatóak lesznek.” –mondta.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez