Bizonyosnak látszik: tapasztalt pilóták térítették el a maláj gépet

Valószínűleg nem zuhant le a maláj repülőgép, amelyik egy hete tűnt el. A szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy az utasszállító repülőt eltérítette az egyik pilóta vagy valaki más, aki repülési tapasztalatokkal rendelkezett – közölte egy név nélkül nyilatkozó malajziai kormányzati illetékes.

Hozzátette az indítékot nem ismerik, mint ahogy azt sem, hogy hová vitték a Malaysia Airlines gépét, fedélzetén 239 emberrel. A sajtó tájékoztatására fel nem hatalmazott illető kijelentette: ez már nem elméleti feltevés, hanem végkövetkeztetés.

A témában maga a maláj miniszterelnök Najib Razak tartott volna sajtótájékoztatót helyi idő szerint ma reggel, azonban, külön indok nélkül, kora délutánra halasztották. Jól értesült helyi lapok állítják, nagy bejelentés várható a géppel kapcsolatban. Annyi szivárgott eddig ki, hogy a katonai radarok adatai alapján biztosra vehető, hogy a gép jelentősen eltért a plyájáról, nyugatnak fordult, és még több órán keresztül repült az Andamán-tenger felett. A pilóta – akárki is volt az – bizonnyal jelentős tudással, és tapasztalatokkal rendelkezett, hiszen úgy tudta irányítani a gépet, hogy az a polgári radarok megfigyelési zónáján kívül maradjon.A hajtóművek automatikus visszajelzéseiből arra lehet következtetni, hogy az utolsó ismert pont után még legalább négy-öt órán keresztül a levegőben volt a gép. Bár elméletben lehetőség van arra, hogy leszállt valahol, valószínűbbnek tartják, hogy végül valahol az Indiai óceánba csapódott az MH370-es.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez