A katasztrófa ellenére lesz Forma-1 Malajziában

Annak ellenére megtartják a hétvégi Forma-1-es Malajziai Nagydíjat, hogy az ázsiai ország közvéleményét elsősorban a Malaysia Airlines légitársaság több mint két hete eltűnt utasszállítójának tragédiája foglalkoztatja.

A futam helyszíni látogatottsága vélhetően csekély lesz, a malajziaiakat ugyanis most nem igazán érdekli az F1-es GP – mondta Razlan Razali, a sepangi versenypálya vezetője. “Az emberek nincsenek olyan hangulatban, hogy egy ilyen rendezvénnyel foglalkozzanak” – jelentette ki Razali.

A Forma-1-es mezőnyből a Mercedes és a Caterham istálló rendelkezik helyi kapcsolatokkal, előbbinek a főszponzora, utóbbinak a tulajdonosa malajziai.

A Mercedes a hétvégi futamon TributetoMH370, azaz Kegyelet az MH370-esnek felirattal emlékezik majd a 239 utassal a fedélzetén eltűnt repülőgépre és a baleset áldozataira. A Kuala Lumpurban rendezett hagyományos bemutatón a stuttgarti gyári csapat autóin a PrayForMH370, azaz Imádkozz az MH370-esért kiírás volt látható – akkor még keresték az eltűnt utasszállítót.

Nico Rosberg és Lewis Hamilton, a Mercedes pilótái Twitter-oldalukon fejezték ki együttérzésüket a balesetben eltűnt utasok hozzátartozóinak, a Caterham pedig a teljes csapat nevében emlékezett meg az MH370-es járatról és a szerencsétlenség áldozatairól.

Najib Razak malajziai miniszterelnök hétfő este Kuala Lumpurban tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az utasszállító a műholdas adatok újabb elemzése szerint az Indiai-óceán déli részébe zuhant. Ezt erősítette meg Nor Yusof, a Malaysia Airlines igazgatótanácsának elnöke kedd reggel, amikor azt mondta, hogy 17 nap kutatás után és a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján el kell fogadni a repülőgép eltűnését.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez