A világ leggazdagabb embere 40 millió dollárt költ a gyerekek egészségére

Bill Gates, a Microsoft alapítója, aki immár nyugdíjas, Dzsakartaban nyilatkozott erről. Az egészségügyi alapítvány másik 40 millió dollárját nyolc indonéz üzletember adja össze.

 

Ez a 80 milliós egészségügyi alapítvány elsősorban a gyerekekkori oltásokat tartja fontosnak. “Évente kétmillió gyerek halt bele a bárányhimlőbe, aztán mindenki megkapta az oltást és az áldozatok száma szinte nullára csökkent.”- mondta Bill Gates a Jakarta Globe-nak. A világ legnagyobb alapítványa a Bill és Melinda Gates alapítvány. A Microsoft alapítója évente 4 milliárd dolláros jövedelme 95%-át ennek az alapítványnak utalja át.

Az új egészségügyi alapítvány küzd az AIDS és a malária, valamint a gyerekbénulás ellen is. Ez utóbbi már lehet, hogy nem is aktuális, mert a WHO szerint Indonéziában immár nem fenyeget a gyerekbénulás járványa. Malária viszont annál inkább van a több mint 240 milliós országban.

“A maláriával az a gond, hogy azok a gazdag országok, amelyeknek lenne pénzük, nem tartanak a betegségtől, mert náluk nincs. Azok a szegény országok, ahol viszont sok a maláriás, nem tudnak költeni a betegség elleni harcra, mert nincs pénzük”- hangsúlyozta a világ leggazdagabb embere, aki 40 millió dollárt tett le az asztalra Dzsakartaban.

“Ha visszanézünk az elmúlt évekre, akkor hatalmas az a fejlődés, melyet Indonézia elért”- hangoztatta Bill Gates. Az ország immár demokrácia, gyors a gazdasági növekedés és az egészségügy is fejlődik. Indonéziát legutóbb egy francia szakértői csoport abba az öttagú elit csoportba sorolta, amely a leggyorsabb gazdasági növekedés elé néz a következő 10 évben. A világ legnépesebb muzulmán országa így felzárkózhat a közepesen fejlett országok közé, versenyképes lehet Kínával, különösen akkor, ha a gyerekek megkapják a szükséges védőoltásokat, hála annak az alapítványnak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez