Gyilkossággal vádolják a boxvilágbajnok jobbkezét

Manny Pacquiao megnyerte a visszavágót Las Vegasban Timothy Bradley ellen, így visszaszerezte világbajnoki címét. Ott ünnepelt vele együtt jobbkeze Reganit is, akit most gyilkossággal vádolnak szülőföldjén.

 

Nem is akárkit, hanem szülővárosa polgármesterét végezte ki a vád szerint Pacquiao jobbkeze. Gépfegyvertűz zúdult egy autóra, melyet Mautumi város polgármestere vezetett. Az idős férfi mellett ott ült neje is, aki korábban szintén a város polgármestere volt. Mindketten megsérültek a lövöldözésben, de az idős polgármester még el tudta kormányozni az autót a közeli rendőrőrsre. Ott aztán elsősegélyt nyújtottak neki és gyorsan kórházba szállították, de hiába. Szívroham végzett vele, mely az orvosok szerint egyértelműen az átélt támadás és a nagy vérveszteség következménye volt.

Emiatt tehát gyilkosság a vád, de ezenkívül néhány más esetben is azzal gyanúsítják a bokszbajnok jobbkezét, hogy gyilkos merényleteket szervezett, de azok nem jártak sikerrel.

Persze a város története olyan, mint a vadnyugaté: az előző polgármesterek közül többen veszítették életüket merényletek miatt. Évtizedes vérbosszúk követelnek újabb és újabb áldozatokat a Fülöp-szigetek e városában. Mindez annál is kínosabb, mert a boksz világbajnok a Fülöp-szigetek nagy büszkesége Manny Pacquiao komoly politikai ambíciókat táplál. Már tagja a Kongresszusnak, de nem is titkolja: sportolói pályafutását befejezve szeretne hazája elnöke lenni. Egy gyilkossági vád Pacquiao jobbkezével szemben nem a legjobb ajánlólevél.

A Fülöp-szigetek közélete bővelkedik színes figurákban és vadnyugati történetekben, ezért nem kizárt, hogy a gyilkossági vád a jobbkezével szemben még akár Pacquiao macho mítoszát is növelheti azután, hogy a szorítóban -veterán létére- megvédte világbajnoki címét Las Vegasban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez