Életfogytiglanit kapott a két thaiföldi magyar gyilkos

Elítélték Thaiföldön azt az N. Gábor nevű férfit, aki szintén magyar barátjával együtt Phuket szigetén megölte R. Pétert. Társát is elítélte a bíróság. R. Péter tudta, hogy N. Gábor az életére tör azért, hogy a vagyonát megszerezze. A gyilkos korábban egy másik gazdag magyart is megölhetett, legalábbis annak a holttestét a háza alatt találták meg.

 

 

 

 

 

Nem jogerősen életfogytig tartó börtönre ítélték N. Gábort, azt a korábban csalásért elítélt magyar férfit, aki Thaiföldön meggyilkolt egy általa megkörnyékezett magyar férfit, R. Pétert. A gyilkos társa, K. Lajos György ugyancsak életfogytiglanit kapott, de mindketten fellebbeznek – írja a The Phuket News című thaiföldi oldal.

N. Gábort 2012 decemberében fogták el a thai hatóságok, pár nappal azt követően, hogy az üzlettársának vélt R. Gábor összekaszabolt holttestét megtalálták egy erdőben, műanyag zsákba csomagolva. N. Gábor, aki Thaiföldön az izraeli-magyar állampolgárként felvett Móse Dávid nevet használta, elfogása után elismerte tettét. Nem sokkal később elfogták bűntársát, K. Lajos Györgyöt is, aki tagadta, hogy a gyilkosságban részt vett volna, azt viszont igen, hogy a holttest elszállításában része volt.

A thaiföldi lap emlékeztet arra, hogy N. Gábort egy másik gyilkossággal, az ugyancsak magyar Cs. László megölésével is vádolják, ez a férfi 2011 februárjában tűnt el, majd maradványai N. Gábor thaiföldi háza alól kerültek elő.

Korábban azt írta a thaiföldi sajtó, hogy tettestársként hallgatta ki a rendőrség N. Gábor thaiföldi feleségét, Duangjit Chuanjitet, aki tagadta, hogy részt vett volna a bűnesetben, viszont elmondta, hogy férje november 28-án, négy nappal barátjuk eltűnése után a megölt férfi tulajdonában álló fehér Toyotával érkezett haza, majd hamis rendszámmal elkezdte árulni.

R. Péter tudta, hogy N. Gábor meg akarta ölni: panaszt nyújtott be a rendőrséghez azzal, hogy N. Gábor halálosan megfenyegette őt. Eltűnésének napján N. Gáborral együtt látták. R. Péter azt mondta, hogy későbbi gyilkosa rá akarja tenni a vagyonára. Emiatt levelet írt a thaiföldi magyar konzulnak is, de nem olyan segítőkész választ kapott, amilyet remélt.

Fotó: Phuket Wan

Forrás: HVG.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez