Észak-Koreába akart átúszni egy amerikai férfi

A harmincas éveiben járó, vacogó férfit a Han folyó partján fogta el a határőrség Dél-Koreában. Zavaros magyarázataiból az derült ki, hogy találkozni akart Észak-Korea ifjú diktátorával, Kim Dzsongunnal.

 

 

 

 

Nemrég hat év kényszermunkára ítéltek egy fiatal amerikai férfit Észak-Koreában, aki menedéket kért ott idén tavasszal. Vízumát összetépte és közölte, hogy a világtól elzárkózó kommunista államban kíván élni.

Elfogták, majd “államellenes cselekedetek” vádjával hat év kényszermunkára ítélték. Egy másik amerikai előzetesben ücsörög Észak-Koreában. Az ő “bűne ” az, hogy egy Bibliát helyezett el a szálloda mosdójában. Ez bűn Észak-Koreában, mely az alkotmánya szerint ateista állam.

Egy koreai származású amerikai tiszteletes 15 éves kényszermunka büntetését tölti, mert keresztény irodalmat próbált meg becsempészni az országba. Amerika utazó nagykövete többször jelezte, hogy kész a helyszínre utazni, hogy tisztázza az amerikai állampolgárok ügyét. Ezt először mindig elfogadják, de az utolsó percben lemondják Phenjanban. Észak-Korea és az USA között nincs diplomáciai kapcsolat a koreai háború óta /1950-53/.

A határfolyó átúszásának ötlete nem teljesen új. Egy amerikai férfi fogadásból átúszta a Jau folyót, Kína és Észak-Korea határán. A részeg férfiút pechére az észak-koreai határőrök fogták ki. Három hónapra lecsukták. Csak azért szabadult ki, mert egy amerikai szenátor a helyszínre utazott, hogy kiszabadítsa honfitársát, aki fogadásból részegen átúszta a Jalu folyót.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez