Kutyasimogatás félelmek és előítéletek ellen

Siti Sakinah Meor Omar Baki egész életében félt a kutyáktól. Ráadásul azt mondták neki, hogy kutyákkal érintkezni nem megengedett az iszlámban. 

 

 

 

 

 

Siti Sakinah négy gyermekével együtt azért ment el Malajziában a selangori központi parkba a „szeretnék megérinteni egy kutyát” nevű rendezvényre, hogy legyőzze félelmeit.

“Ez is mutatja, hogy megérinteni egy kutyát nem bűn, nem tiltott dolog. Az emberek jobban félnek megérinteni egy kutyát, mert az tiltott, mint amennyire a legnagyobb bűnöktől tartanak- mondta Siti Sakinah, egykori vallási tanító, aki jelenleg egy civil szervezetnek dolgozik. Egyébként a férje megengedte, hogy részt vegyenek a rendezvényen.

“Ugrálni akartam örömömben, amikor azt mondta „igen”. A gyerekeimet is kellett hoznom, így ma eljöttek vele, hogy legyőzzem a félelemem, és ők is megtanulják, hogy a kutyák is Allah által teremtett élőlények, akiknek szükségük van szeretetre és segítségre”- mondta Siti, miután bátran kutyákat simogatott.”Még mindig nagyon félek a nagy kutyáktól, így elsőre csak egy kicsit simogattam meg”- mondta nevetve.

A rendezvény főszervezője, Syed Azmi Alhabshi azt mondta, hogy elégedett volt a részvétellel.”Igazából csupán 60 embert vártunk, de ez jóval több, mint 60. Remélem, hogy elegendő vizet és élelemet tudunk adni a kutyáknak”- mondta.


(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez