Nem marad rejtve az utcai művészet Isztambulban

Új okostelefonos alkalmazást indított útjára a leglátogatottabb török város szerelmeseinek egy csapat. Azt ígérik: ezzel garantáltan semmit sem hagynak ki azok, akik az isztambuli street art-ra kiváncsiak.

Erbil Sivaslioglu, aki maga is rajzol az isztambuli falakra, ingyenes alkamazást hozott létre a csapatával – adja hírül a Zaman című lap. Ezen a térkép mellett ott a leírás is a street art művekről és művészekről, sőt, még maga a kép is megnézhető.

Az ötlet két évvel ezelőtt jött. Sivaslioglu és barátai akkor döbbentek rá, hogy mondjuk Londonnal vagy Berlinnel ellentétben az utcai művészet egyáltalán nem elérhető a városukban. “Berlinben és Londonban kiváló példáit láttam a street art-nak és elgondolkodtam: vajon miért nem létezik ez a műfaj Isztambulban? Nos, ha nagyon próbálkozol, és keresgélsz az interneten, rájössz, hogy igenis van, de csak alig néhányan tudnak róla.”

Ezért indították hát útjára az alkalmazást. A nyitott platformra bárki javasolhat képeket, így valósulhat meg a jelmondat: “Soha nem mulaszd el a street artot a közeledben!”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez