Tel-Aviv a világ legokosabb városa

Tel-Aviv 250 másik pályázót utasított maga mögé, amikor a héten megkapta a címet. A  Barcelonában megtartott Okos Város Expo Világkonferencia a Fehér Városnak azt a kezdeményezését ismerte el az évenként kiosztott díjjal, amelyet a polgármester  “digitális forradalomnak” nevez.

A város fő projektje a Digi-Tel platform, amely Tel-Avivot köti össze közvetlenül – a lakóival. A program klubtagság és egy app révén helyspecifikus és egyénre szabott szolgáltatásokat és információt nyújt, a  környékbeli útépítésektől kezdve a bolti akciókig – írja a Times of Israel. Már 90 ezren iratkoztak fel rá.

A város, azon felül, hogy a kezdő mikrovállalkozások, start-upok központjaként igyekszik pozícionálni magát, nyilvánosan hozzáférhető helyhatósági adatbázisokat is elkezdett felállítani a tel-avivi ügyek átláthatósága érdekében. Hovatovább az egész város területén ingyen wifi van, még a tengerparton is, ami valószínűleg a leghatásosabb projekt mind közül.

A három éve megalapított Okos Város Expo a városi innovációs és technológiai fejlesztések népszerűsítését szolgálja. Tavaly Rio de Janeiro volt a legokosabb város.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez