Okoskondomot találtak ki brit iskolások

Megváltoztatja a színét, ha nemi betegségekkel találkozik. Az új óvszer három brit tizenéves ötlete. Már díjat is kaptak érte.

A szexuális úton terjedő fertőzések megakadályozása a célja annak az új gumióvszernek, amelyet három, 13-14 éves essexi fiú talált ki. A S.T. Eye kondom úgy jelzi a klamidiát vagy mondjuk a szifiliszt, hogy megváltoztatja a színét, ha a kórokozókkal találkozik. Bár még csak az elképzelés létezik, ez is elég volt ahhoz, hogy a brit tinik megnyerjék a Teen Tech díjat a legjobb egészségügyi újítás kategóriában. Ami ezer angol font mellett egy látogatást is jelent a Buckingham palotában.

Egyikük, Daanyaal Ali azt mondta újságíróknak: az volt a cél, hogy orvosi segítség nélkül, otthon ki lehessen szűrni a veszélyes baktériumokat, és azonnal cselekedni lehessen. Teljes biztonságra törekedtek, és arra, hogy az emberek minden eddiginél felelősségteljesebben viselkedhessenek szex közben, anélkül, hogy aggódniuk kellene az esetlges fertőzések miatt.

A tinik technikai díjának további nyertesei közé tartozik egy csapat, amely olyan, wifivel összekapcsolt hajcsatot fejlesztett ki, amelyik képes úgy változtatni a színét, hogy bármilyen ruhához fel lehessen venni. Egy másik csoport elektronikus csappal nyert: ez a fejlődő országokban segíthet a vízkészletek kezelésében.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez