Az egészséges(ebb) választás: vegetáriánus gyorskaja

Valószínűleg a társadalom nagy része hasonlóan vélekedik a gyorskajáról: egészségtelen, egyáltalán nem biztosítja a testünknek fontos tápanyagbevitelt, ezért aztán éhesek is maradunk, de (és ez egy óriási de) finom, és hamar hozzáláthatunk. Így aztán elég egyértelmű az a piaci rés, amit az Amy’s betömött a veggie burgereivel és gluténmentes pizzáival.

Természetesen messze vagyunk még attól, hogy mondjuk Budapesten befalhassunk egy jó sajtos makarónit Amy szuper-mindenmentes gyorskajáldájából, de a kaliforniaiak nálunk jóval szerencsésebbek. Itt nyílt meg ugyanis az első Amy’s Drive Thru, ahol vegetáriánus és relatíve egészséges ételeket vásárolhatunk korrekt áron, pár perc alatt.

Mindemellett normálisan bánnak dolgozóikkal is, akik élhető fizetést kapnak és a hozzávalókat is helyi termesztőktől szerzik be.

Ha a gyorskajára, mint olyanra gondolunk, akkor először nehéz belátni, hogy sikeres tud lenni egy húsmentes, nem feltétlenül a zsírtól tocsogó választékkal rendelkező étterem is, amely szintén a gyorsaságra és a tömegtermelésre épít. Pedig Amy boldog lehet, ugyanis elképesztően nagy a kereslet van az általuk készített ételekre.

Mondjuk nem is meglepő, hiszen olyan finomságokat ehetünk itt, mint a veggie burgerek vagy burritók, sajtos makaróni, pizzák, saláták, chilis sültkrumpli, sőt akár turmixot is ihatunk.

És igen, az alábbiak mind gyorskaják.

amyssalad1 Amys-Pizza landscape-1438886640-11378713-945414082176992-2009813508-n

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez